Квантов вечен двигател

Процес на изработка, на вашето устроиство, или проект

Квантов вечен двигател

Мнениеот gensek » 28 Апр 2015 09:49

Възможно е да има вечен двигател. Законът за запазване на енергията не е абсолютен. Той се нарушава от квантовата механика. Там например има нарушение в границите на неопределеността.
Вечният двигател е възможен в рамките на квантовата механика.
Уравнението на Шрьодингер показва, че квантите в ограничено пространство имат минимално ниво енергия.
Те не могат да имат произволни стойности на енергията, а само определени нива на енергия. Те съответстват на дължени на вълните събиращи се в цели числа в пространството, защото квантът е вълна и частица едновременно, а вълните в затвореното пространство се наслагват и интерферерират, така че са възможни само тези определени състояния. Енергийно ниво или състояние със стойност 0 на енергията е невъзможно. Квантът има минимално енергийно ниво, по-ниски стойности на енергията са невъзможни. Минималната енергия всъщност зависи от най-голямата възможна дължина на вълната, тъй като частицата е и вълна едновременно. Колкото е по-малка енергията толкова е по-дълга вълната и обратното. Вълната трябва да се събере в затвореното пространство.
Ако в ограничено пространство попадне квант с енергия по-ниска от минималното ниво на кванта за съответното пространство, тя се увеличава автоматично до минималното ниво енергия, тъй като по-ниски стойности на енергията са невъзможни.(класическия ЗЗЕ и ЗЗМ е не важат за квантите, те редовно го нарушават - например физическия вакуум с виртуалните частици и т.н. - квантите се появят и изчезват от нищото. Енергия и маса се появяват от нищо в рамките на законите на квантовата механика. В квантовата механика законите на класическата физика не важат, там на квантово ниво важат други закони и това означава, че вечния двигател е възможен само на квантово ниво.)

От гледна точка на Принципа на неопределеността на Хайзенберг се увеличава неопределеността на импулса на кванта за сметка на намаляването на пространствената му неопределеност, неопределеността на местоположението или координатите.

Ако квантът е фотон, електромагнитна вълна, можем в спектъра на радиовълните да получим свободна енергия на този принцип.
Например в плътно затворена метална кутия се излъчват радиовълни от подходяща антена вътре в кутията. Размерите на кутията са по-малки от половината дължина на вълната, полувълната. Те не могат да преминат извън стените, отразяват се от тях и са затворени в ограничено пространство.
Тогава енергията им се увеличава от само себе си до минималното ниво на енергията на фотоните, електромагнитните кванти за размера на кутията, тъй като тя е по-ниска от него при тяхното излъчване. (E=hv, v - честота, h - константа на Планк, Е - енергия на кванта)
Квантите с увеличена енергия и честота съответно се приемат от друга или други подходящи антени разположени в кутията. След това получения високочестотен ток се изправя с токоизправител. Така вече може да се използва за битови и промишлени нужди. Важно е разположението на приемателните антени, защото вълните в кутията интерферират и се получават стоящи вълни. Например възлите на електрическата вълна са при металните отражателни стени, а върхът й е по средата между тях.
gensek
новак
 
Мнения: 3
Регистриран на: 27 Апр 2015 09:22

Re: Квантов вечен двигател

Мнениеот Чефо » 21 Яну 2016 17:05

Според мен може да се направи такова устройство, аз не знам как.
Чефо
интересуващ се
 
Мнения: 233
Регистриран на: 31 Яну 2010 12:00


Назад към Недовършени устроиства /проекти/

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron