Повтарям си мнението от поста ми в раздел свободни приказки, защото тук му е мястото !Към улавянето на свободно съществуващата енергия от гравитацията са се стремили много много много хора. Аз лично ще подчертая името само на един който има в задния си двор действащо устройство !
Алдо Коста прекарва почти половината от живота си в проектиране и изграждане на " Колелото на Алдо ". Човека е инвестирал всички спестявания които е имал, стигнал е до там, че семейството му да наложи запор на малкото остнали средства ! Устройството му наподобява виенско колело, размерите му са доста внушителни и работи на принципа който ти си описал ! Колелото е факт, то се върти не престанно, ежедневно ! Алдо е посещаван не веднъж от какви ли не "ЕКСПЕРТИ", но така и не получава признание че е направил перпето мобиле ! Човечеца е още жив, но не се знае за колко дълго, всички ние истинските търсачи на СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ знаем каква е съдбата на почти всеки добрал се прекалено близо до нея!
Да се върнем на колелото на Алдо,
по цялата му периферия са разположени тежести с маса от 1кг, всяка от тези тежести е захваната към колелото посредством специален механизъм подобен на механизма на щракаща химикалка. когато дадена тежест преминава през най-долната точка механизма се задеиства и тежеста бива изместена с определно разстояние(10см-20см) по-близо до центъра на колелото. Подобна е ситуацията и когато тежеста достигне горна мъртва точка там тежеста се връща в изходното си положение посредством пружина която я избутва обратно ! Така се получава следното във всеки един момент едната от страните на колелото е много по тежка от другата ( дисбаланс) и тогава се получава чудото колелото се завърта само и се опитва да коригира дисбаланса, но това не може да се случи тъй като механизмите постояно изместват тежестите ... и остава само да закачите динамото от велосипед балкан
!!!
Всичко това в много по подробен вариянт на сайта на самия изобретател :
http://nseo.com/aldocosta за съжаление е на френски
А тук във филма "A machine to die for" (Машина заради която си заслужава да умреш) има специално посветена част на Алдо ( около 24-та минута )
http://video.google.com/videoplay?docid ... 313791442#Радвам се ако съм успял да бъда полезен!