торсионен топлогенератор

торсионен топлогенератор

Мнениеот kakakala » 13 Мар 2010 13:37

някои от вас имали пряко наблюдение или да е пробвал да направи торсионен топлогенератор
kakakala
новак
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Мар 2010 13:12

Re: торсионен топлогенератор

Мнениеот enarei » 09 Ное 2010 13:16

kakakala написа:някои от вас имали пряко наблюдение или да е пробвал да направи торсионен топлогенератор


Все ми се струва, че торсионните тарикати ползват тритий, изчистен от първичните кръгове на водни ядрени реактори.
enarei
новак
 
Мнения: 36
Регистриран на: 01 Май 2010 15:23

Re: торсионен топлогенератор

Мнениеот Shulz » 29 Яну 2011 20:08

Торсионен-не, но за кавитационен мога да подам информация . Имам книги в ZIP-нат DJVU формат на руски език. Ако някой има интерес да ми пише на Shulz@abv.bg. ще му препратя необходимата информация.
Миро: В живота няма провали, а само уроци
Аватар
Shulz
модератор
 
Мнения: 13
Регистриран на: 30 Яну 2010 15:58

Re: торсионен топлогенератор

Мнениеот търсачът » 18 Окт 2012 20:48

Кавитационни топлогенератори се произвеждат в енергоремонт Бобов дол , някой знае ли нещо за тях ?, ефективни ли са , или само надуват рекламният балон?. Ето тук прочетох за устройството и принципа на действие на този топлогенератор. http://teosfera.narod.ru/obnovlenie.html
хсг
Аватар
търсачът
новак
 
Мнения: 46
Регистриран на: 11 Окт 2012 20:30

Re: торсионен топлогенератор

Мнениеот Gogo55 » 18 Окт 2012 21:45

Мисля че опитаха за няколко бройки да почнат производство но после изведнъж спряха тука в Бг-фирмата беше гео нещо си маи че. Има доста патенти и доста разисквано в мрежата последните години, както и поне стотина "откриватели" на това явление познато от поне век. Със сигурност кавитацията дава доста повече топлина спрямо вложената енергия за развъртане на дадения флуид примерно вода също както и всеки един климатик или хладилник. Проблемите идват най-вероятно в последствие когато се почне износването на дадения кавитатор. Аналогичмно се получава и с гребните винтове при някои кораби както и в още поне няколко подобни случая където кавитацията е страничен ефект и хората се чудят как да я премахнат за да не се разруши дадено устройство. Същото явление го има и при резонанса-всеки архитект се чуди и взима всички предпазни мерки за да си предпази сградата /мост, или друг подобен обект/ от резонансни трептения за да не се саморазруши, а в резонансната терапия се ползва точно резонанса за физическо унищожение на дадени патогени, или микроби по разбираем език. Та те така всяко едно явление в една сфера е полезно, а в друга сфера идва вредно-тоест намира му се веднага двойно предназначение.
Gogo55
Администратор
 
Мнения: 523
Регистриран на: 30 Яну 2010 05:17

Re: торсионен топлогенератор

Мнениеот търсачът » 19 Окт 2012 11:52

А как се обяснява плюса от енергия при кавитацията ? откъде идва тя ? четох в този линк който дадох ,че се извършвали ядрени реакции , нима! и че се извличала енергия от вакуум - етера . нещо което традиционната наука отрича.
хсг
Аватар
търсачът
новак
 
Мнения: 46
Регистриран на: 11 Окт 2012 20:30

Re: торсионен топлогенератор

Мнениеот Gogo55 » 19 Окт 2012 12:11

Бля бля, глупости на търкалета, мижи да те лъжем и т.н., за кавитацията си има написани дебели книги където всичко е обяснено много подробно. Ако искаме да се правим на умни може да ползваме всякакви думички от рода на етер, космическа енергия, и радиация с цел да си придаваме важност, но е смешно и тъжно когато се чете от човек който е наясно. Който иска сяда и чете месец два три и всичко му става ясно :), просто е много дълго и аз не мога да го предам по добре в едно две мнения тука от дадения автор на дадения труд който може да се намери в техническа библиотека.
Gogo55
Администратор
 
Мнения: 523
Регистриран на: 30 Яну 2010 05:17

Re: торсионен топлогенератор

Мнениеот търсачът » 19 Окт 2012 16:29

Виж сега , всяко обяснение може да бъде доста дълго но и доста кратко , зависи от обясняващият , колкото и да е сложен даден процес или явление , човек с добра граматика ще го обясни просто и достъпно за всяка публика. Но въпроса не е толкова до обяснението , а къде се крие източника на тази енергия при кавитацията ? всеки вид енергия си има произход и обяснение , например вятърната и водната енергия произтичат от слънчевата , а тя от термоядреният синтез. химическата енергия , тази отделяна при горене и химични реакции , пак се оказва произтичаща от слънцето , знаем как чрез фотосинтезата се натрупва енергията на слънцето във вид на скрита хим енергия. Та всеки енергоизточник си има причина да е тъкъв , енергията нито се губи нито се получава , тя само преминава от една форма в друга. Така че този енергиен плюс от кавитацията , все пак трябва да идва отнякъде , тоест някаква форма на енергия да се превръща в топлина , и след като тя не е ядрена или пък химична , електрична , механична , трябва да е някакъв друг вид потенциална енергия , неизвестна до сега , която се освобождава при кавитацията.
хсг
Аватар
търсачът
новак
 
Мнения: 46
Регистриран на: 11 Окт 2012 20:30


Назад към Топлинни източници на енергия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron