Слънчевите панели - интересни факти

Слънчевите панели - интересни факти

Мнениеот jordanov » 17 Мар 2014 21:32

Интересни факти за слънчевите панели
Въпреки че все още слънчевата енергия не е достъпна през ноюните часове без използването на акумулатор, през последните няколко години всяка година се правят инвестиции в преобразуването й в електрически ток - инвестициите са нарастватнали с повече от 20%. Факт е също така, че единствената си Нобелова награда за значими постижения в областта на физиката известният учен Алберт Айнщайн получава през 1921 година точно заради формулирането си на фотоволтаичния ефект, който представлява всъщност генерирането на електрически ток благодарение на слънцето.

По-надолу имате възможност да се запознаете с едни най-новите постижения и технологични иновации в областта на фотоволтаичното преобразуване:

Най-дългият мост на Земята, покрит със слънчеви панели, е открит на 24 януари 2014 г. в Лондон. Покривът на лондонския мост Блекфрайърс е покрит с цели 4400 соларни модула в изпълнение на 5 годишен проект за намаляване на вредните парникови емисии от жп гарата, която се намира в голяма близост до река Темза.

В момента най-големият фотоволтаичен парк в света се състои от около 347 хиляди слънчеви панела които са с обща мощност 392 мегавата, напълно достатъчни за обслужването на 140 хиляди домакинства.
Цялата статия:
3k-solar.bg/слънчеви-панели/
jordanov
новак
 
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Мар 2014 21:44

Re: Слънчевите панели - интересни факти

Мнениеот ivanjordanov » 27 Мар 2014 15:21

Благодаря за интересните факти, които си споделил. Това за Лондон определено не го знаех. Хората се развиват...
Аватар
ivanjordanov
новак
 
Мнения: 25
Регистриран на: 06 Фев 2014 12:15


Назад към Слънчева енергия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron