мембрана чудо

Re: мембрана чудо

Мнениеот Gogo55 » 17 Дек 2012 20:44

Мисля че телта която слагат руснаците трябва да е с определен обем/размер, дебелина/ достатъчен така че да се нагрее над 350градуса или може би над 500С и парата от водата да се донагрява от тази тел. При тебе поради малкия обем на мрежата тя може би е с по ниска температура от нужната-тоест парата не и дава да се нагрее над 350-400градуса в този случаи парата е охлаждащия елемент. Може би целия ефект е разграждане на водата на кислород и водород който да подпомагат и участват активно в горенето. За да се получи това разграждане само от температура без налягане и катализатор си иска нужния топлообменник в този случаи навита тел наречена "мембрана" за да се бъркат хората що е туй чудо аджеба, а и да може другаря да си взима по 500 рубли от идеята.
Бърка ли те нещо да пробваш с няколко размера телове "топлообменници" който да успеят да загреят водната пара над 400С, или над 500С и тогава тя да се подава в огъня?
Gogo55
Администратор
 
Мнения: 523
Регистриран на: 30 Яну 2010 05:17

Re: мембрана чудо

Мнениеот skeleta » 17 Дек 2012 20:58

днес след работа ходих до магазина да търся мека тел Ф2,5мм, колкото е в руския вариант ама нямаше. имаха само Ф 1мм. Утре ще отида в друг магазин да видя. А според тебе каква киселина да използвам за да ускоря реакцията? Не знам дали си чел оригинала, но според тях за ускорение на реакцията е необходимо да е леко кисела водата. Ако тръгне с тел после ще я мъча с стружки. Все пак работа на програмна фреза и имам много под ръка.
skeleta
новак
 
Мнения: 20
Регистриран на: 26 Окт 2012 13:25

Re: мембрана чудо

Мнениеот Gogo55 » 17 Дек 2012 23:03

Това със стружките е стар опит за получаване на водород описан във всеки учебник по органична химия, мисля че не се учи обаче в средното образование. Правил съм го и аз много пъти в опити да задвижа двигател на лека кола с водород. Идеята при стружките е следната, като се пусне водна пара през стружки кислорода от тази пара окислява желязото и остава при стружките, навън излиза само водорода. Единствения проблем е че бързо ръждясват и трябва да се сменят по начесто.... :lol: за теб маи няма да е проблем с два три кубика стружки може би ще изкараш няколко зими...
Пуснеш ли водна пара през стружки ще получиш водород на изхода, само трябва се внимава да не се получи голяма концентрация на водород която да не се е запалила, ако е в огнище при открит огън и дебита е малък мисля че няма да има проблеми и да стане на гърмящ газ, а само ще подпомага горенето като ще отделя доста калории допълнително което вече си е чиста аванта и печалба от нищото т.е. стружките и водата.
Отклонихме се от темата малко но важното е да се получи икономия за тези който се отопляват на твърдо гориво.
Моята установка за стружките беше метална дебелостенна тръба пълна със стружки, от двата и края капачки на винт за зареждане на стружките, на всяка тапа по един щуцер чрез който се подава парата Н2О при стружките във тръбата остава кислорода О2 и от другия край през другия щуцер излиза водорода. В лабораторни условия този опит се прави със епруветка :).
Gogo55
Администратор
 
Мнения: 523
Регистриран на: 30 Яну 2010 05:17

Re: мембрана чудо

Мнениеот skeleta » 18 Дек 2012 09:36

Во время вскипания воды, будет происходить химическая реакция с выделением водорода
2Fe + 3H2O = Fe2O3 + 3H2
Для ускорения реакции воду можно подкислить.


Реакцията си е същата. Довечера ако намеря подходяща тел ще пробвам пак. Мисля да пробвам и с по малка тяга на печката. Утре ще пиша какво е станало. Всъщност е имало отделяне на водород, защото мрежата която сложих си беше лъскава от всякъде. А тази на снимката е ръждясала малко и то след 3 часа работа само. Остава въпроса как да разбера кога почва да се отделя водорода?

Гого, а ти тази тръба с стружките подгряваш я като подаваш водната пара? Завъртя ми се една идея с горелка на пропанбутан, която мисля да пробвам.
skeleta
новак
 
Мнения: 20
Регистриран на: 26 Окт 2012 13:25

Re: мембрана чудо

Мнениеот Gogo55 » 18 Дек 2012 10:48

Не съм я нагрявал със висока температура.
Gogo55
Администратор
 
Мнения: 523
Регистриран на: 30 Яну 2010 05:17

Re: мембрана чудо

Мнениеот skeleta » 20 Дек 2012 09:23

Аз за мене си съм убеден че работи. :lol: :lol: :lol: . ако някой друг реши да пробва за да потвърди опита ще е добре. Не съм сменял мрежата. Снощи сложих лимонов сок в водата. Не намерих лимонтозу в къщи, но днес ще си купя. Установих че мембраната трябва да е притисната добре към съда с водата, иначе водата не влиза в нея а бяга навън. Водорода гори без цвят като гледам. Снощи, след като беше горяла камината около час и половина сложих 2 по дебели цепеници върху мембраната. Избрах си ги и по дълги за да излизат извън нея и от двата и края. веднага като затворих вратата на камината забелязах че цепениците се запалиха точно на местата които са над края на мембраната. Няма как да хвърля дърва в камината и да пламнат веднага. Убеден съм че просто ся оцветили пламъка на горящия водород, защото бяха над мястото от което трябва да излиза газа. За мене е потвърдено, но нека и друг да пробва.

Е има и някои неща над които трябва да се помисли още. Жената е по цял ден в къщи и камината ще гори по цял ден. Водата в канчето е за около час, час и половина. Днес ще пробвам да нагодя една тавичка за водосъдържател, но и в него водата ще е ограничена. Някак си не ми се иска да надигам мембраната която е доста нагрята за да доливам вода. Ако преживеем до 24ти ще трябва да се мисли някаква схема. Днес ще разглобя мембраната че трябва да изместя болтовете и ще снимам мрежата вътре на какво дередже е.
skeleta
новак
 
Мнения: 20
Регистриран на: 26 Окт 2012 13:25

Re: мембрана чудо

Мнениеот TRANTOR » 22 Дек 2012 17:21

Ако си със железен котел или печка с водна риза , може да захраниш чрез щуцер от там , но трябва да има начин да регулираш дебита , а и пълначно устройство да имаш в системата!
Мисля да го пробвам това и когато ми остане време ще си го направя, аз съм с железен котел 32 киловата
TRANTOR
новак
 
Мнения: 36
Регистриран на: 22 Май 2012 20:56
Местоположение: Казанлък

Re: мембрана чудо

Мнениеот skeleta » 22 Дек 2012 17:31

става и така. само че моята система е отворена. Много е важно обаче съдът с водата да е много добре уплътнен. Иначе не става нищо. На 27 като се върна от село ще направя подобрение. Мисля да направя системата на гого55. Ако стане ще пусна снимки и обяснение. За сега мога да кажа само че с големия съд при мене не се получи, защото не мога да го уплътня и бяга парата.
skeleta
новак
 
Мнения: 20
Регистриран на: 26 Окт 2012 13:25

Re: мембрана чудо

Мнениеот margarit5 » 27 Мар 2013 12:00

Здравейте на всички.Това ми е първи пост тук и ако нещо объркам се надявам да ме извините.Много интересни теми видях и прочетох тук.Благодаря ви. А сега до Скелета-защо не пишеш продължението? Какво стана с чудото,зимата свърши?Някой постигна ли успех?
margarit5
новак
 
Мнения: 2
Регистриран на: 26 Мар 2013 20:33

Re: мембрана чудо

Мнениеот skeleta » 29 Мар 2013 14:27

Чудото работи. Само че моята камина е с малка тяга и за да се активира процеса съда с вода трябва да е малък. Иначе се отделя много пара и охлажда желязото. С мембраната се вдига нивото на огъня над предпазната решетка и дърветата понякога падат върху прозореца на вратичката, Затова не съм я ползвал много. За есента ще махна решетката и ще сложа друга с отвор за съда с водата. Така всичко ще си дойде на мястото. Това което мога да кажа от времето което я ползвах е че с лимонов сок процеса се възбужда по бързо отколкото само с вода. Миналата седмица гледах че са направили още подобрения на мембраната, но като намеря описанието им ще пиша.
skeleta
новак
 
Мнения: 20
Регистриран на: 26 Окт 2012 13:25

Предишна

Назад към Топлинни източници на енергия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron