Още един сайт

Тук е мястото да споделим полезна техническа информация

Още един сайт

Мнениеот plamil » 06 Апр 2010 15:36

Ето тук: http://www.fdp.nu/ също има доста информация за проекти и устройства.
plamil
новак
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Апр 2010 22:06

Re: Още един сайт

Мнениеот buzatov » 24 Юни 2010 14:22

С разработването на ново сребърно мастило учените от Xerox проправят пътя към нискобюджетното отпечатване на електронни схеми. Революционната технология ще допринесе за внедряването на „интелект” или изчислителна мощ в широк спектър повърхности като пластмаса и текстилни тъкани, поради ниската температура, необходима за нанасянето на сребърното мастило. Това нововъведение ще подпомогне развитието на нови приложения като електронни екрани, които се навиват и се побират в куфарче или „интелигентни” кутии за лекарства, които ще следят количеството хапчета, които пациентът трябва да приеме.
„Години наред имаше световна надпревара за разработване на нискобюджетен модел за производство на електронни схеми върху пластики”, каза Пол Смит, ръководител на лаборатория в Изследователския център на Xerox в Канада. „С нашето откритие ще бъде възможно отпечатването на електронни схеми върху по-широк спектър материали, напр. за производство на електронно облекло и евтини електронни игри, при това на много по-ниска цена.”
Интегрираните схеми са изработени от три компонента – полупроводник, проводник и диелектричен елемент – и към момента се произвеждат чрез скъпоструващи технологии във фабрики за силициеви чипове. Създавайки революционното сребърно мастило, Xerox разработва всеки от тези три компонента, необходими за отпечатване на проводника.
Учените от Xerox са усъвършенствали предишните си разработки на мастило, служещо като полупроводник, увеличавайки неговата надеждност, формулирайки подреждането на молекулите по най-правилния възможен начин, за да протече през тях електричество.
Печатните електронни материали, разработени от Изследователския център на Xerox в Канада, могат да бъдат използвани в широк спектър от продукти, включително в нискобюджетни RFID (radio frequency identification) етикети, леки и гъвкави електронни четци и обозначения, сензори, слънчеви клетки и новаторски приложения като дрехи с вградена електроника. Xerox планира агресивно търсене на заинтереосвани производители и разработчици, прдеоставяйки им мостри, които те да тестват и да развиват потенциални приложения.
„Ще имаме възможност да печатаме електронни схеми в почти всякакъв размер, което е немислимо при сегашната силициева индустрия”, каза Хади Махабади, вицепрезидент и главен мениджър на Изследователския център на Xerox в Канада. „Ние предаваме тази технология в ръцете на продуктовите разработчици, за да им дадем възможност да проектират бъдещите приложения на печатната електроника”. :o
buzatov
новак
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Юни 2010 15:31

Re: Още един сайт

Мнениеот simonit » 07 Юни 2012 07:48

Ето още един сайт- Безплатна енергия - Freie Energie
http://www.overunity.com/
simonit
новак
 
Мнения: 22
Регистриран на: 29 Май 2012 05:04

Re: Още един сайт

Мнениеот ipivan » 11 Авг 2012 22:21

Сайт с различни електронни схеми.

http://www.sentex.ca/~mec1995/circ/circuits.htm
ipivan
новак
 
Мнения: 11
Регистриран на: 09 Авг 2012 23:27

Re: Още един сайт

Мнениеот simonit » 20 Авг 2012 07:10

Тук има доста интересни неща в областа на самолечението. От време на време изтърват и по някоя честота които подлежат на проверка разбира се.
http://altered-states.net/barry/newsletter/index.htm
simonit
новак
 
Мнения: 22
Регистриран на: 29 Май 2012 05:04


Назад към Книги и информация

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron