ФОТОСОЛАРНА ЛОДКА

Re: ФОТОСОЛАРНА ЛОДКА

Мнениеот Gogo55 » 02 Яну 2015 22:15

Платното си е зарибявка щото при почти никъв вятър от рода на 1-2м/с това платно ти дава пак едни 5км/час скорост на лодката и спираш да мислиш за тоци , бензини и гребла. Аз първо купих две гребла, после приспособих бензиновия мотор от парапланера, после купих електрическия двигател и двата панела с акумолатора, и най накрая чак платното, а е трябвало на обратно ама кой да ми каже. Мнение за платно не мога да дам щото не съм много навътре в нещата, то ветроходството си е цяла наука и то състезателна, а аз не си давам зор да я уча, а само горе доле колкото да се накефя 1 месец или 3-4 пъти в годината за по седмица. Ще се видим на някои язовир ще обменим опит, ще ти дам да пробваш моята лодка на платно, и на ел, и на бензин, и сам ще решиш-не го бързай за да не те е яд после. Иначе накратко и според мойте разбирания съм коренно против надуваемите лодки, от как един път ми се спука по средата на язовира и докато да спадне разбира се стигнах сушата , и още поне 30 мин след това спадаше ама според мене друго си е твърдата лодка която не може да потъне - дава ти няква вътрешна сигурност, особено когато отдоло под тебе има едни 10-30 метра дълбочина която е средната за нашите язовири и постоянно ги виждаш тези метри на сонара. Начи според мене си трябва твърда лодка 4 местна за да може освен троленето по язовира да може да седнат 2-3 човека спокойно да си хапват, да си пият кафето под чадъра в лодката и в същото време да са навътре във водата. Задължително с колесар, или ремарке-голямо предимство е всичкия ти багаж да е винаги натоварен и да си седи в гаража -от тебе се иска единствено да го закачиш на теглича и да тръгнеш по всяко едно време, като по пътя спреш на некои хранителен магазин тупнеш в лодката още две три чанти с храна и си готов за седмичното изкарване. Можеш и да менкаш колите си през годините без да ги мислиш дал имат достатъчен багажник, и без да се губи никакво време в товаро разтоварни дейности. Над 4,5м. ако е дължината на лодката се иска да имаш и капитанско право затова аз съм се спрял на 4,2м лодка максимално голямата без да има нужда да вадя и документи за правоуправление за нея. За да има максимално кпд тоест с най малко енергия да се движи най-бързо трябва да е с по плоско дъно, да потъва по малко когато е натоварена и да е с подвижен кил за да не дрейфа-тоест като моята. Ако искаш да държи и на високи вълни без да се мокриш се иска да е с по висок борд, пък от там по тежка и с по мощен двигател начи. Избора на лодка си е много труден, иска се да минеш, или пробваш поне няколко коренно различни докато да намериш твоята. Нека се оправи времето след някъв месец ще се възползвам от поканата за риба и тогава ще ти дам да пробваш моята лодка и ще решиш и за платното и за вида на лодката-не го бързай, то като събереш за няколко години всичкото нужно ти оборудване /обаче да е правилното/, после може и над 15 години само да го ползваш и да му се радваш.
Gogo55
Администратор
 
Мнения: 526
Регистриран на: 30 Яну 2010 05:17

Re: ФОТОСОЛАРНА ЛОДКА

Мнениеот veteran » 03 Яну 2015 19:55

Gogo55 написа:Платното си е зарибявка щото при почти никъв вятър от рода на 1-2м/с това платно ти дава пак едни 5км/час скорост на лодката и спираш да мислиш за тоци , бензини и гребла. Аз първо купих две гребла, после приспособих бензиновия мотор от парапланера, после купих електрическия двигател и двата панела с акумолатора, и най накрая чак платното, а е трябвало на обратно ама кой да ми каже. Мнение за платно не мога да дам щото не съм много навътре в нещата, то ветроходството си е цяла наука и то състезателна, а аз не си давам зор да я уча, а само горе доле колкото да се накефя 1 месец или 3-4 пъти в годината за по седмица. Ще се видим на някои язовир ще обменим опит, ще ти дам да пробваш моята лодка на платно, и на ел, и на бензин, и сам ще решиш-не го бързай за да не те е яд после. Иначе накратко и според мойте разбирания съм коренно против надуваемите лодки, от как един път ми се спука по средата на язовира и докато да спадне разбира се стигнах сушата , и още поне 30 мин след това спадаше ама според мене друго си е твърдата лодка която не може да потъне - дава ти няква вътрешна сигурност, особено когато отдоло под тебе има едни 10-30 метра дълбочина която е средната за нашите язовири и постоянно ги виждаш тези метри на сонара. Начи според мене си трябва твърда лодка 4 местна за да може освен троленето по язовира да може да седнат 2-3 човека спокойно да си хапват, да си пият кафето под чадъра в лодката и в същото време да са навътре във водата. Задължително с колесар, или ремарке-голямо предимство е всичкия ти багаж да е винаги натоварен и да си седи в гаража -от тебе се иска единствено да го закачиш на теглича и да тръгнеш по всяко едно време, като по пътя спреш на некои хранителен магазин тупнеш в лодката още две три чанти с храна и си готов за седмичното изкарване. Можеш и да менкаш колите си през годините без да ги мислиш дал имат достатъчен багажник, и без да се губи никакво време в товаро разтоварни дейности. Над 4,5м. ако е дължината на лодката се иска да имаш и капитанско право затова аз съм се спрял на 4,2м лодка максимално голямата без да има нужда да вадя и документи за правоуправление за нея. За да има максимално кпд тоест с най малко енергия да се движи най-бързо трябва да е с по плоско дъно, да потъва по малко когато е натоварена и да е с подвижен кил за да не дрейфа-тоест като моята. Ако искаш да държи и на високи вълни без да се мокриш се иска да е с по висок борд, пък от там по тежка и с по мощен двигател начи. Избора на лодка си е много труден, иска се да минеш, или пробваш поне няколко коренно различни докато да намериш твоята. Нека се оправи времето след някъв месец ще се възползвам от поканата за риба и тогава ще ти дам да пробваш моята лодка и ще решиш и за платното и за вида на лодката-не го бързай, то като събереш за няколко години всичкото нужно ти оборудване /обаче да е правилното/, после може и над 15 години само да го ползваш и да му се радваш.


Май така е най-разумно за сега ще си карам дюшека дето му викат във форума на офроад на 5о метра от брега пък като се стопли ще му мисля.Аз се записах на курс за книжка за лодки(капитанско дето му викат малко смешно ми звучи за мен самия аз капитан абсурдно като лъв вегетарианец )
Най голямата власт е да владееш себе си.Няма по достойно нещо от това да кажеш извинявай.
Аватар
veteran
новак
 
Мнения: 7
Регистриран на: 30 Дек 2014 19:42
Местоположение: Pazarzhik

Предишна

Назад към Слънчева енергия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron